Säg hej till Ulf – en av våra briljanta besiktningsmän!

2021-10-20

Säg hej till Ulf – en av våra briljanta besiktningsmän! Med öga för detaljer och lång erfarenhet av branschen vet han vad som är viktigt att tänka på inför en husförsäljning. Därför bad vi honom att dela med sig av lite tips. Här svarar han på tre snabba:

Vad gör man som besiktningsman och varför?
Att vara besiktningsman kan vara väldigt varierande, men det handlar alltid om att skapa trygghet för kunden. Det kan till exempel vara att man gör en statusbesiktning på ett monterat kök eller nyrenoverat badrum. Eller en överlåtelsebesiktning inför köp eller försäljning. Vi på Besiktningsföretaget utför även entreprenadbesiktningar, som till exempel garantibesiktning för husägare och bostadsrättsföreningar. Har man en nybyggd villa, eller till exempel bytt sitt yttertak, kan vi även hjälpa till med slutbesiktningar.

Vilka är dina tre bästa tips inför husförsäljning?

1. Ärlighet varar längst. Ha alltid rent mjöl i påsen och undvik att dölja större fel för köpare. Med större fel menar jag sådant som kan påverka huset i framtiden. Var därför öppen, redovisa vad huset har för brister och berätta om det funnits fel som nu har åtgärdats.

2. Besikta alltid huset inför en försäljning, och teckna en dolda fel-försäkring. Om man då berättat allt man vet om huset så är man såklart mer skyddad.

3. Ha så städat och undanplockat som möjligt. Typ lite stylat. Detta kommer att locka fler intressenter, och kan i slutändan göra plånboken gladare.

Hur hamnade du hos oss på Besiktningsföretaget?
Det hela började med att jag utbildade mig till byggnadssnickare under 80-talet. Jag jobbade på med det och startade sedan mitt eget byggföretag år 2007. Detta körde jag på med i 12 år och hade 16 anställda. En mycket lärorik period. Till slut kände jag för att byta bana. Jag valde då att bli Kontrollansvarig (KA), och sedan en tid tillbaka är jag besiktningsman här på Besiktningsföretaget. Det känns kanon.

Tack Ulf! Vill du som läser detta veta mer om hur vi på Besiktningsföretaget kan hjälpa just dig?
Läs mer och hör gärna av dig.


Vill du ha hjälp att komma igång?

Berätta om din situation och ställ gärna några frågor. Våra offerter är alltid kostnadsfria.

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
09.00 – 12.00 & 13.00 – 15.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Kontakt-generell

Ett modernt
och personligt
besiktningsföretag!

Certifierade besiktningsexperter som är specialiserade på tekniska tjänster relaterade till fastigheter.  Tillsammans med våra engagerade medarbetare erbjuder vi våra tjänster över hela Sverige. Samtliga besiktningsmän hos Besiktningsföretaget omfattas av vår ansvarsförsäkring.

© Besiktningsföretaget • IntegritetspolicyAllmänna villkor

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
09.00 – 12.00 & 13.00 – 15.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Gratis offert

Sektion

Sektion

Kontakta oss så kontaktar vi dig!

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
09.00 – 12.00 & 13.00 – 15.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Kontakt-generell popup

Sektion

Sektion

En handläggare kommer hantera bokningen inom två timmar

(Gäller inom öppettider: Öppet vardagar.
09.00 – 12.00 & 13.00 - 16.00)
Boka paket

Sektion

Sektion