Vad är en underhållsplan?

2022-07-08

Vad är en underhållsplan?

En underhållsplan innehåller information om vilken typ av underhåll en fastighet behöver framöver. Underhållsplanen visar olika åtgärder som behöver genomföras med fastigheten. Den visar även när arbetet behöver utföras samt hur mycket det planerade underhållet kommer att kosta. En underhållsplan är ett av de viktigaste verktygen för en fastighetsägare eller bostadsrättsförening när det kommer till en långsiktig fastighetsförvaltning. Underhållsplanen bör alltid innehålla nedan information:

  • Framtida underhåll för er fastighet
  • Tidpunkt för respektive åtgärd
  • Kostnad för respektive åtgärd

Hur långt sträcker sig en underhållsplan?

En vanlig underhållsplan brukar inkludera underhåll för er fastighet 10 - 30 år framåt i tiden. Desto längre tid underhållsplanen sträcker sig, desto större kontroll och överblick får man som fastighetsägare över sina framtida underhållsarbeten samt tillhörande kostnader. Oavsett hur långt framåt i tiden en underhållsplan sträcker sig är det viktigt att veta att den endast innehåller planerade underhållsarbeten. D.v.s. en underhållsplan innehåller inte oförutsedda händelser och löpande reparationer såsom skador vid inbrott, vattenläckor eller liknande.

Underhållsplan för BRF

Vanligtvis är en fastighet en väldigt stor och viktig tillgång, framförallt för en bostadsrättsförening. I och med att en BRFs största tillgång är själva fastigheten så är det oerhört viktigt att man tar hand om och förvaltar sin fastighet väl. Om man inte tar hand om sin fastighet kan det innebära värdeminskningar vilket påverkar alla som bor i fastigheten. Utöver underhållet av fastigheten så hjälper den bostadsrättsföreningar att planera kommande underhållsarbete, tillhörande kostnader och gör även att ni kan undvika akuta och oplanerade åtgärder. Här kan ni kan läsa mer om hur vi på Besiktningsföretaget arbetar med underhållsplaner för er BRF.

Varför behöver man en underhållsplan?

Du behöver en underhållsplan för att kunna planera framtida kostnader tillhörande underhållet av er fastighet. Utöver det så hjälper den till så att ni utför rätt underhåll vid rätt tidpunkt. Fastigheter består av många olika delar och komponenter och dessa behöver underhållas med olika tidsmellanrum. En underhållsplan hjälper er att hålla koll på vad som behöver göras samt när det behöver utföras.

Vi är en certifierad partner

Besiktningsföretaget är en certifierad partner till Planima som är systemet ni kommer att använda när ni beställer en underhållsplan från oss.

Kontakta oss idag för att ta reda på mer hur vi kan hjälpa dig som fastighetsägare eller BRF med en underhållsplan.


Vill du ha hjälp att komma igång?

Berätta om din situation och ställ gärna några frågor. Våra offerter är alltid kostnadsfria.

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
08.00 – 12.00 & 13.00 – 16.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Kontakt-generell

Ett modernt
och personligt
besiktningsföretag!

Certifierade besiktningsexperter som är specialiserade på tekniska tjänster relaterade till fastigheter.  Tillsammans med våra engagerade medarbetare erbjuder vi våra tjänster över hela Sverige. Samtliga besiktningsmän hos Besiktningsföretaget omfattas av vår ansvarsförsäkring.

© Besiktningsföretaget • IntegritetspolicyAllmänna villkor

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
08.00 – 12.00 & 13.00 – 16.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Gratis offert

Sektion

Sektion

Kontakta oss så kontaktar vi dig!

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
08.00 – 12.00 & 13.00 – 16.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Kontakt-generell popup

Sektion

Sektion

En handläggare kommer hantera bokningen inom två timmar

(Gäller inom öppettider: Öppet vardagar.
08.00 – 12.00 & 13.00 - 16.00)
Boka paket

Sektion

Sektion