Besiktningsföretaget

Besiktningsman

Rätt besiktningsman för alla tillfällen

Vi har en besiktningsman för alla tillfällen. Ska du köpa eller sälja ett hus? Vill du kontrollera kvalitén på en renovering? Har du precis byggt ett nytt hus?

Erkänd expertis

Våra besiktningsmän är av SBR (Svenska Byggingenjörers Riksförbund) godkända byggingenjörer med gedigen branscherfarenhet, specialiserade i konstruktion och byggskador.

IMG_0474

Besiktningsman - En expert på hus

Boka en SBR-godkänd besiktningsman

Genom våra lokala SBR-godkända besiktningsmän, certifierade energiexperter och funktionskontrollanter kan vi erbjuda tjänster av högsta kvalitet från norr till söder. När du bokar en tjänst från oss kommer en noggrann och opartisk besiktningsman med dokumenterad erfarenhet ut till dig på plats. Vi handplockar våra besiktningsmän och kan därför lova att din personliga besiktningsman är både proffsig och serviceinriktad.

På vårt huvudkontor i centrala Göteborg har vi ett team som hjälper våra kunder med att göra hela köpupplevelsen av tjänster bättre. Här sitter projektledare, kundtjänst, administration och ekonomiavdelning samlat på ett och samma ställe. Vi är en modern organisation med det lilla företagets flexibilitet och det stora företagets resurser.

image1-6

Vad innebär SBR-certifierad?

Svenska Byggingenjörers Riksförbund är en yrkesorganisation för ingenjörer inom bygg- och fastighetsbranschen.

Vill man vara säker på att besiktningen utförs av en besiktningsman med byggingenjörsexamen eller motsvarande och som genomgått SBR:s grundutbildning för överlåtelsebesiktning, bör man anlita en ”Besiktningsman SBR”. Bara de som godkänts av SBR får använda denna titel.

– För att godkännas av SBR – och därmed vara kvalificerad för titeln ”av SBR godkänd besiktningsman” – ska besiktningsmannen vara med i SBR:s expertgrupp för Överlåtelsebesiktning.

– Besiktningsmannen ska ha dokumenterad byggteknisk utbildning som uppfyller SBR:s krav.

– Besiktningsmannen skall ha genomgått SBR:s grundkurs för överlåtelsebesiktning.

– En ”av SBR godkänd besiktningsman” har granskats och godkänts av SBR:s antagningsutskott och har åtagit sig att följa SBR:s etiska regler och bestämmelser för besiktningsverksamhet, samt är underställd SBR:s ansvarsnämnd.

– Ett grundläggande krav är att besiktningsmannen innehar giltig ansvarsförsäkring för överlåtelsebesiktning med villkor som godkänts av SBR. Det är dock upp till respektive besiktningsman att se till att uppfylla de krav som ställs från försäkringsgivaren för att upprätthålla giltig försäkring.

Alla besiktningsmän som är medlemmar i SBR uppfyller de krav som krävs för att kunna teckna en dolda-fel försäkring.

För mer information om SBR besöka gärna deras hemsida www.sbr.se.

Hur kan vi hjälpa dig?

Öppet vardagar: 09:00 – 18:00