Ämne: Besiktningsman

Besiktningsman - Allt du behöver veta om besiktningsmän.

Besiktningsman – Allt Du Behöver Veta

Besiktningsman

I den här guiden går vi igenom allt du behöver veta om en besiktningsman. Allt från vilka certifikat som är viktiga till vad du kan förvänta dig av våra besiktningsmän på Besiktningsföretaget. Att välja rätt besiktningsman kan upplevas som svårt. Därför säkerställer vi alltid att alla våra besiktningsmän är opartiska samt genomför en professionell bedömning av er bostad eller fastighet.

Behöver ni boka en besiktningsman är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Vad är en besiktningsman?

En besiktningsman är en person som genomför byggnadstekniska besiktningar av fastigheter och bostäder. Vanligast är att man bokar in en besiktningsman vid köp, försäljning eller renovering av en fastighet. Självklart är det även viktigt att boka en besiktningsman vid färdigställande av nybyggda fastigheter också.

Andra tillfällen då det kan vara bra att boka in en genomgång med en besiktningsman är när man misstänker att något är fel i hemmet eller om man helt enkelt bara vill säkerställa att allting står rätt till.

Hur ska en besiktningsman vara?

Alla besiktningsmän är olika men hos oss på Besiktningsföretaget har vi vissa grundkrav. De är alltid opartiska vilket gör att besiktningen inte blir till en fördel för någon av parterna (säljare eller köpare). Utöver det så kräver vi att våra besiktningsmän ska vara erfarna, kunniga samt certifierade. Det sistnämnda är oerhört viktigt (läs mer om certifikat för besiktningsmän längre ner).

Ytterligare en viktig parameter är att besiktningsmannen ska följa upp varje besiktning med ett tydligt besiktningsprotokoll till våra kunder. Det är besiktningsprotokollet som är kvittot på själva besiktningen som ni sedan kan använda som bevis på att den genomförts på ett korrekt sätt.

Vilka besiktningar kan de utföra?

Det finns många olika områden och typer av besiktningar. Således finns det även många olika typer av besiktningsmän där man kan specialisera sig inom särskilda grenar. Vi på Besiktningsföretaget är rikstäckande och har besiktningsmän för alla typer av hus- och fastighetsbesiktningar. Våra besiktningsmän hjälper allt från privatpersoner och bostadsrättsföreningar till företag. Några exempel på besiktningar vi utför är:

För att se alla tjänster vi utför kan ni besöka Våra Tjänster alternativt kontakta vår fantastiska kundtjänst.

Anlita bara certifierade besiktningsmän

Som vi nämnde tidigare så har vi särskilda krav på våra anställda, en av dessa är certifieringar. Alla våra besiktningsmän har de viktigaste certifieringarna på plats. Utöver det så har alla även en ansvarsförsäkring. På så sätt kan alla våra kunder känna sig trygga med att anlita en besiktningsman från oss.

För er som ska beställa en besiktning är det alltid viktigt att säkerställa att besiktningsmannen är SBR-Certifierad eller innehar certifikat från Kiwa alternativt RISE samt att de har en ansvarsförsäkring. Det är en säkerhet och garanti för dig som kund.

Säg hej till Ulf – En av våra besiktningsmän

Säg hej till en av våra besiktningsmän - Ulf

Ulf är en av våra fantastiska besiktningsmän. Som besiktningsman har Ulf ett öga för detaljer och besitter gedigen erfarenhet inom besiktningar. Ulf utbildade sig till byggnadssnickare redan på 80-talet och har även drivit eget byggföretag i över 12 år. Efter det valde Ulf att ändra riktning och utbildade sig till Kontrollansvarig (KA). Idag är Ulf besiktningsman hos oss och är certifierad. Ni kan läsa hela reportaget om Ulf här.

Boka besiktning med en av våra besiktningsmän

Är ni i behov av en besiktning så är ni varmt välkomna att kontakta oss för att ta reda på hur våra besiktningsmän kan hjälpa just er.

Ett modernt
och personligt
besiktningsföretag!

Certifierade besiktningsexperter som är specialiserade på tekniska tjänster relaterade till fastigheter.  Tillsammans med våra engagerade medarbetare erbjuder vi våra tjänster över hela Sverige. Samtliga besiktningsmän hos Besiktningsföretaget omfattas av vår ansvarsförsäkring.

© Besiktningsföretaget • IntegritetspolicyAllmänna villkor

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
09.00 – 12.00 & 13.00 – 15.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Gratis offert

Sektion

Sektion

Kontakta oss så kontaktar vi dig!

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
09.00 – 12.00 & 13.00 – 15.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Kontakt-generell popup

Sektion

Sektion

En handläggare kommer hantera bokningen inom två timmar

(Gäller inom öppettider: Öppet vardagar.
09.00 – 12.00 & 13.00 - 16.00)
Boka paket

Sektion

Sektion