Ämne: Lägenhetsbesiktning

Besiktning Bostadsrätt

Besiktning Bostadsrätt

Besiktning av en bostadsrätt

Har du precis köpt en bostadsrätt eller går i tankarna på att köpa lägenhet? Då kan det vara bra att veta vad du ska tänka på när det kommer till besiktning av en bostadsrätt. Denna artikeln går igenom vad som gäller avseende besiktningar vid köp av bostadsrätt.

Behöver du göra en besiktning om säljaren redan gjort det?

Om säljaren av lägenheten redan har gjort en besiktning av bostadsrätten så är det viktigt för dig som köpare att få ta del av besiktningsprotokollet. När du får protokollet behöver du gå igenom innehållet och säkerställa att du förstår vad det innebär. Om du inte förstår besiktningsprotokollet bör du anlita en besiktningsman som kan hjälpa dig med en Köpargenomgång av befintligt utlåtande. Det innebär att du anlitar en besiktningsman som hjälper dig att gå igenom det befintliga besiktningsprotokollet och förklarar vad allt betyder samt vad som är bra att tänka på.

Säljaren har inte besiktigat bostadsrätten. Vad gör jag?

Om säljaren inte gjort en besiktning av bostadsrätten så rekommenderar vi dig som köpare att boka en lägenhetsbesiktning. När vi utför en lägenhetsbesiktning gör vi en opartisk bedömning av bostadsrättens skick och status innan köpet slutförs och lägenheten blir din. En sådan besiktning säkerställer att inga oförutsedda kostnader eller problem dyker upp i framtiden för dig som köpare.

Måste man göra en besiktning vid köp av bostadsrätt?

Nej, du behöver inte göra en besiktning när du köper eller säljer en bostadsrättslägenhet. Det sagt, så rekommenderar vi alltid dig som köpare att göra en lägenhetsbesiktning. Det är inte lika vanligt att man anlitar en besiktningsman för att besiktiga en bostadsrätt i jämförelse när man köper hus men det kan vara minst lika viktigt som vid köp av ett hus. Ofta genomförs inte en besiktning vid lägenhetsköp för att säljaren vill avsluta affären snabbt. Även om affären sker snabbt så är det viktigt för dig som köpare att känna till eventuella brister och risker med din nya bostad. Det förekommer ibland allvarliga fel och brister även i bostadsrätter. De delar av fastigheten som inte ägs av föreningen är ditt eget ansvar.

Undersökningsplikten – vad innebär det?

Undersökningsplikten vid köp av en bostadsrätt innebär att du köper bostaden i befintligt skick och det kan vara svårt att få ersättning för eventuella fel och brister i efterhand.

Tips vid köp av bostadsrätt

När du är på visningen av lägenheten så ska du utnyttja tiden väl. Kontrollera hela bostaden, undersök noga, testa kranar m.m. Ställ även många frågor till mäklaren och kom ihåg, det finns inga dumma frågor.

Säkra ditt köp – gör en besiktning av bostadsrätten

Om du vill göra en trygg affär och säkerställa att lägenheten du tänkt köpa är i gott skick så rekommenderar vi dig att göra en riktig lägenhetsbesiktning.

Kontakta oss på Besiktningsföretaget redan idag så utför vi en besiktning av bostadsrätten åt dig.

Ett modernt
och personligt
besiktningsföretag!

Certifierade besiktningsexperter som är specialiserade på tekniska tjänster relaterade till fastigheter.  Tillsammans med våra engagerade medarbetare erbjuder vi våra tjänster över hela Sverige. Samtliga besiktningsmän hos Besiktningsföretaget omfattas av vår ansvarsförsäkring.

© Besiktningsföretaget • IntegritetspolicyAllmänna villkor

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
09.00 – 12.00 & 13.00 – 15.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Gratis offert

Sektion

Sektion

Kontakta oss så kontaktar vi dig!

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
09.00 – 12.00 & 13.00 – 15.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Kontakt-generell popup

Sektion

Sektion

En handläggare kommer hantera bokningen inom två timmar

(Gäller inom öppettider: Öppet vardagar.
09.00 – 12.00 & 13.00 - 16.00)
Boka paket

Sektion

Sektion