Ämne: Säljarbesiktning

Areamätning

Areamätning – Mät din bostad

Vad är en areamätning och varför är det bra att mäta sin bostad?

En areamätning är ett enkelt och effektivt sätt att mäta arean av en bostad. Mäter man bostaden får man exakt information om hur stor boendeytan är, vilket kan vara användbart för olika syften. Man kan till exempel använda areamätningen för att se till att bostaden har rätt storlek för de behov man har eller att man betalar det pris som är angivet med tanke på dagens kvadratmeterpris i många områden. Dessutom är det extra bra att mäta arean av sin bostad om man utfört en omfattande renovering eller tillbyggnad.

Det är viktigt att uppgifter om arean på en lägenhet är korrekt vid en försäljning eller vid arende av en bostad. En felaktig areauppgift kan innebära att man betalar för mycket i skatt eller avgift, eller att man inte får tillräckligt med betalt vid en försäljning. Därför är det bra att anlita en behörig areaexpert som har rätt kunskap och utrustning för att göra en exakt areamätning.

Areamätningen är en utmärkt tilläggstjänst till våra överlåtelsebesiktningar. En areamätning utförs med en lasermätare och beroende på storleken på ditt boende så tar det vanligtvis inte lång tid att genomföra. Därför är detta en relativt prisvärd tilläggstjänst, framförallt om det visar sig att bostaden är större än vad som är föreskrivits.

Vi på Besiktningsföretaget kan hjälpa dig att mäta din lägenhet eller ditt hus snabbt och enkelt, eller som ett komplement till din besiktning.

Kontakta oss för mer information eller boka en tid för areamätning på info@besiktningsforetaget.se eller 010-18 20 250.

Besiktningsman kontrollerar träreglar med hjälp av avancerat mätverktyg.

Exempel på dolda fel

Några exempel på dolda fel.

Dolda fel är någonting som många hus och lägenhets-köpare har blivit varnade för inför en kommande bostadsaffär. Många gånger kan det vara svårt att förstå vad som egentligen avses när det kommer till att klassas som ett dolt fel. Vi har därför listat några exempel på dolda fel som våra besiktningsmän har hittat genom åren.

Elfel

Dessa dolda fel är ofta svåra att upptäcka och kan leda till stora problem. Men du behöver inte oroa dig. Vi hjälper dig att hitta dina dolda fel så att du kan få ett bra fungerande system. Kontakta oss idag!

Bristfällig dränering

Kanske den största mardrömmen för alla villaägare är en bristfällig dränering vilket kan leda till att vatten tar sig in i husgrunden eller källaren. Detta kan exempelvis bero på att dräneringsledningarnas tekniska livslängd löpt ut, växtlighet förekommer tätt inpå huskroppen och dess rötter gjort sönder ledningarna eller att marklutning förekommer mot huskroppen som ökar fuktbelastningen.

Vattenskador i kök och badrum

Vatten och fuktskador kan vara svåra att upptäcka vid en okulärbesiktning och märks oftast när det blivit ett synligt mögelangrepp eller vid ett större ingrepp så som en renovering.

Ventilation

Dålig ventilation kan leda till att luften blir kvalmig och fuktig. Detta är inte bara obekvämt, utan kan också vara skadligt för hälsan. Dessutom uppstår mikrobiella påväxt på vinden vilket med tiden kan leda till omfattande skador på taket konstruktion.

Skadedjur

Om det visar sig att det finns skadedjur som vägglöss, husbock eller liknande insekter så kan detta innebära stora saneringskostnader. Det kan också påverka husets grundkonstruktion och få stora konsekvenser.

Värt att veta om dolda fel

Det är viktigt att känna till att du som säljare är ansvarig för dolda fel på den sålda fastigheten i tio år från frånträdet.

Beställ en dolda fel-försäkring

Vi på Besiktningsföretaget har lång erfarenhet av att utföra säljarbesiktningar. I våra paket så ingår dolda fel-försäkringen standard från Länsförsäkringar och då är du som säljare försäkrad på fel upp till 750 000 kr. Alla våra besiktningar utförs av väl meriterade besiktningsmän med lång branscherfarenhet. Om ni vill beställa en säljarbesiktning så kan ni läsa mer här alternativt kontakta oss direkt så hjälper vi er.

Ett modernt
och personligt
besiktningsföretag!

Certifierade besiktningsexperter som är specialiserade på tekniska tjänster relaterade till fastigheter.  Tillsammans med våra engagerade medarbetare erbjuder vi våra tjänster över hela Sverige. Samtliga besiktningsmän hos Besiktningsföretaget omfattas av vår ansvarsförsäkring.

© Besiktningsföretaget • IntegritetspolicyAllmänna villkor

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
09.00 – 12.00 & 13.00 – 15.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Gratis offert

Sektion

Sektion

Kontakta oss så kontaktar vi dig!

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
09.00 – 12.00 & 13.00 – 15.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Kontakt-generell popup

Sektion

Sektion

En handläggare kommer hantera bokningen inom två timmar

(Gäller inom öppettider: Öppet vardagar.
09.00 – 12.00 & 13.00 - 16.00)
Boka paket

Sektion

Sektion