Checklista inför husbesiktning

2022-02-23

Vad behöver du förbereda inför din överlåtelsebesiktning? Nedan har vi gjort en lista på saker som du enkelt kan förbereda inför besiktningen av ditt hus. Allt för att underlätta din process och göra det smidigt för din besiktningsman.

1. Förbered information om huset
Förbered viktiga dokument som din besiktningsman kan behöva såsom ritningar, bygglov, våtrumsintyg och andra handlingar. Var också beredd på att informera besiktningsmannen om allt du känner till om huset. Har renoveringar, om/tillbyggnader eller annat gjorts. Om viktiga skador uppstått, bör du även kunna redogöra för dessa.

2. Gör rent
Det är lättare att göra bedömningar i ett rent och städat hus. Se till att rengöra golvbrunnar. Försök att undvika starka dofter i huset samt undvik att vädra huset innan besiktningen.

3. Säkerställ åtkomst
Plocka undan och flytta på saker som är i vägen i utrymmen som ska besiktigas, som tillexempel utrymmen under diskbänken och under handfat. Du bör även se till att källarväggarna är fria och lätt kan besiktigas. Det måste finnas inspektionsluckor för åtkomst av vindsutrymmen, sidovindar, förråd och krypgrund.

4. Allmänna åtgärder
Om huset varit kallställt ska du sätta på värmen i tid före besiktningen. Sist men inte minst är det viktigt att inte försöka dölja något, det kan leda till problem i efterhand.

Följ dessa enkla tips så är du snart redo för din husbesiktning!

Vill du veta mer om oss på Besiktningsföretaget?
Vi är ett erfaret och rikstäckande besiktningsföretag som lägger stor vikt vid personlig service. Därför gör vi mer än bara pekar på problem. Vi föreslår alltid konkreta lösningar och åtgärder som gör att du får full koll på läget, så att din bostad förblir frisk och stark. Dessutom innehar vi ansvarsförsäkring och är av Finansinspektionen godkända som sidoverksam ankuten försäkringsförmedlare. Det innebär att vi får sälja dolda fel-försäkring till dig som kund. Tryggt, smart och enkelt! Läs mer om oss och hör gärna av dig.


Vill du ha hjälp att komma igång?

Berätta om din situation och ställ gärna några frågor. Våra offerter är alltid kostnadsfria.

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
08.00 – 18.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Kontakt-generell

Ett modernt
och personligt
besiktningsföretag!

Certifierade besiktningsexperter som är specialiserade på tekniska tjänster relaterade till fastigheter.  Tillsammans med våra engagerande medarbetare erbjuder vi våra tjänster över hela Sverige. Vår ansvarsförsäkring går via Svenska Byggingenjörers Riksförbund (SBR). Vi är av Finansinspektionen godkända som sidoverksam ankuten försäkringsförmedlare. Det innebär att vi får sälja Dolda fel-försäkring till våra kunder. Försäkringsbolaget som tillhandahåller produkten är Länsförsäkringar.

© Besiktningsföretaget • IntegritetspolicyAllmänna villkor

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
08.00 – 18.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Gratis offert

Sektion

Sektion

Kontakta oss så kontaktar vi dig!

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
08.00 – 18.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Kontakt-generell popup

Sektion

Sektion

En handläggare kommer hantera bokningen inom två timmar

(Gäller inom öppettider: Öppet vardagar. 08.00 – 18.00)
Boka paket

Sektion

Sektion