Energideklaration Villa

2022-07-28

Energideklaration för din villa

Energideklaration Villa: Här går vi igenom vad du som villaägare bör veta om energideklarationer.

Är det lagkrav på energideklaration för villa?

Det är inget lagkrav på att ha en energideklaration för din villa om du inte ska sälja huset. Det sagt så är det alltid bra att ha en energideklaration. På så sätt får du en uppfattning om hur mycket energi huset drar. Utöver det så får du även åtgärdsförslag på hur du kan minska husets energiförbrukning. Det sparar dig pengar och kan även öka värdet på huset. Om du däremot har byggt ett nytt hus så behöver en energideklaration upprättas inom två år efter att huset togs i bruk för att att säkerställa att energiförbrukningen ligger i nivå med den planerade som redovisades i samband med bygglovet.

Jag ska sälja min villa - behöver jag göra en energideklaration?

Svaret är ja. Om ni ska sälja ert hus så måste ni ha en energideklaration tillgänglig enligt lag. En energideklaration är giltig i 10 år från det att den utförs. Vid försäljning av hus måste du som säljare alltid ha en giltig energideklaration tillgänglig.

Energideklarationen för min villa är äldre än 10 år

Om din villas energideklaration är äldre än 10 år så har den passerat sin giltighetstid och är inte giltig vid en eventuell försäljning. Därför är du som säljare skyldig att säkerställa att en ny energideklaration upprättas innan ni säljer ert hus.

Om ni har köpt ett hus och fått en energideklaration för er villa som ännu inte passerat 10 år så är den fortfarande giltig. D.v.s. om ni ska sälja huset igen innan energideklarationen löpt ut så behöver ni inte upprätta en ny vid eventuell försäljning.

Hur går energideklarationen för villor till?

Vi på Besiktningsföretaget utför energideklarationer för villor och hus i hela Sverige och processen ser ut enligt nedan:

Steg 1: Insamling av information

Innan vi kommer ut till er villa och ska genomföra platsbesiktningen så behöver vi få in uppgifter från er gällande huset.

Steg 2: Platsbesiktning

En av våra certifierade energiexperter kommer ut till er villa och gör en grundlig energibesiktning av fastigheten och får fram dess energiförbrukning.

Steg 3: Upprättande av energideklaration för din villa

Här sammanställer vi husets energianvändning och upprättar en energideklaration åt er. Vi förser er även med förbättringsförslag för att minska er villas energiförbrukning samt information om vilken ekonomisk investering det innebär för er som villaägare. Slutligen registrerar vi även er villas energideklaration hos Boverket åt er.

Boka en energideklaration för er villa

Oavsett om ni ska sälja ert hus eller önskar mer information om er villas energiförbrukning så kan vi hjälpa er att utföra en energideklaration. Ni är varmt välkomna att kontakta oss för att få hjälp av våra certifierade energiexperter.


Vill du ha hjälp att komma igång?

Berätta om din situation och ställ gärna några frågor. Våra offerter är alltid kostnadsfria.

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
08.00 – 12.00 & 13.00 – 16.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Kontakt-generell

Ett modernt
och personligt
besiktningsföretag!

Certifierade besiktningsexperter som är specialiserade på tekniska tjänster relaterade till fastigheter.  Tillsammans med våra engagerade medarbetare erbjuder vi våra tjänster över hela Sverige. Samtliga besiktningsmän hos Besiktningsföretaget omfattas av vår ansvarsförsäkring.

© Besiktningsföretaget • IntegritetspolicyAllmänna villkor

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
08.00 – 12.00 & 13.00 – 16.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Gratis offert

Sektion

Sektion

Kontakta oss så kontaktar vi dig!

Tel. 010-18 20 250

Öppet vardagar.
08.00 – 12.00 & 13.00 – 16.00

Epost.
info@besiktningsforetaget.se

Kontakt-generell popup

Sektion

Sektion

En handläggare kommer hantera bokningen inom två timmar

(Gäller inom öppettider: Öppet vardagar.
08.00 – 12.00 & 13.00 - 16.00)
Boka paket

Sektion

Sektion